Maj-Britt Sandmark

Om mig

Vem är jag? Inte helt lätt att säga. Men det här vet jag i alla fall;

Jag är född i Ystad och bodde där tills jag var 10 år. Hela familjen flyttade därefter till Malmö. Gifte mig och fick tre barn och vi flyttade till Vellinge. Skild och därefter blev det Lund. Numera bor jag i Sjöbo -sedan 2003- med min tredje make. 

I dag är jag pensionär sedan några år och med all tid i världen att hålla på med mina favoritintressen! Jag kan konstatera att som pensionär kan jag äntligen hålla på fullt ut med det som ligger mig varmt om hjärtat! 

 

Akvarellerna

Tecknat och målat har jag gjort sedan tidiga barnsben och som tecknare får jag väl kallas autodidakt. Sedan 2005 har jag gått på kurser hos Erik Lundgren på ABF i Lund. Det har gett mig enormt mycket! Jag har också varit på ett antal kurser i Toscana på en gård som heter Podere I Moricci med Erik som lärare. De senaste åren har jag även ställt ut på Romele Konsthall

 

Trädgården

Mitt trädgårdsintresse uppstod egentligen inte förrän jag flyttade till Vellinge och jag blev med min första egna trädgård. Att designa och utföra i handling blev en fantastisk passion som lever än i dag 40 år senare. Just den här trädgården i Sjöbo är nog den som jag känner störst glädje över! Med nivåskillnader och nästan endast gräsmattor -när vi flyttade hit 2003- så var det som att få tillgång till oskrivna blad. En trädgård blir ju aldrig färdig, men den börjar nu likna de ritningar som jag gjorde från början.

Trädgården har varit med i '1000 Trädgårdar' 2010 och 2012 och kommer även att vara med 2016. Genom Sjöbo Trädgårdsförening och 'Öppen Trädgård' har vår trädgård visats flera gånger.

 

Våra Heliga Birmor,  S*Chiriqie's Birmor

De första katterna av rasen Birma (Sacred Birman) kom också in i mitt liv under åren i Vellinge. 1983 startade den första uppfödningen av Birma-  och många kattungar passerade genom åren. På grund olika orsaker fick jag tyvärr göra upphåll med att föda upp katter under många år.

Men 2012  köpte vi en Birma och lyckan var total. Nu är uppfödningen igång igen och nu föds det återigen upp Birma under stamnamnet S*Chiriqie's.
För tillfället har vi ingen pågående uppfödning då våra honor numera är kastrater. 
Vi har en hona på foder som kommer att paras under hösten

 

Vill du läsa mer om Helig Birma gå in på Facebooksidan för Birmavänner eller på hemsidan för Birmavänner